Glimton AB, känd från SVT

SVT Nyheter

 

Angelica Axglimt var en av de som valde att starta egen e-handel under 2020. Foto: Hanna Källebring/SVT

Hon startade e-handel under pandemin

PUBLICERAD IDAG 05:30

Coronaåret 2020 var ett år då många e-handelsföretag såg dagens ljus. Angelica Axglimt var en av dem som valde att satsa på nätet när pandemin slog till.

– Jag hade funderat på att starta en designskola länge och ville inte låta pandemin förstöra den planen, säger Angelica Axglimt i Huskvarna som driver företaget Glimton AB.

Hon var en av många som valde att starta e-handel under förra året. Något Angelica tror kan ha en koppling till att coronapandemin slog till.

– Jag tror det har att göra med att folk inte fick vara kvar på sina arbeten, utan gick hemma och hade ännu mer tid vid sin dator, säger Angelica Axglimt.

Dubbla soffbord

Bild: Town n country living

Dubbla soffbord kan vara ett bra alternativ om man inte hittar ett soffbord som är tillräckligt långt eller brett.

Att använda sig utav par i en inredning, stärker upp hela möblemanget.

Du kan även använda satsbord där borden har olika höjder. Välj soffbord som passar till soffan och vad du har tänkt att använda bordet till.

Svarta glasväggar

Bild: Kronfoto

Svarta glasväggar och dörrar har blivit väldigt populära. Du kan använda glasväggar om det inte finns ett fönster i ett utav de båda rummen. På detta sättet utnyttjas ljuset.

Glasväggen gör att inredningen upplevs som luftig.

Bild: Kronfoto

En glasvägg känns som en kompromiss mellan en öppen planlösning och en standardplanlösning med en vanlig vägg. Är rummet litet slipper man känslan av att det känns instängt.

Färgkomposition

Finns det fula färger eller är det hur de används som får en färg att se ful ut? Alla färger kan fungera, det beror på vad det är vi designar och hur vi får färgerna att fungera.

Bild: Behance

Ofta kan folk vara livrädda för färger. Man förändrar med en färg för att det finns en trend bakom. Ingen ser färg till exakt samma sätt som någon annan.

När man testar ett färgprov på en stor vägg blir det till 99% mörkare än vad vi har tänkt oss.

Var börjar och slutar färgen som du har tänkt att använda dig utav i inredningen? Att få inredningen att se balanserad och välkomponerad ut handlar om att ta hänsyn till planlösning, fönster, och väderstreck.

Kontorsplats i hemmet

Bild: Etzy

En kontorsplats i hemmet behöver inte vara full med en massa kontorsprylar. Göm undan det som inte behöver vara framme.

Finns det plats för dator och avlastningsyta för dokument är detta ofta tillräckligt. Satsa på en stol som är bekväm och skön att sitta i.

Duschhörna

Bild: Next Luxury

Idag är det vanligt med platsbyggda varianter av en duschkabin.

Ofta blir denna lösning en bra möjlighet, till att få något unikt, som man har ritat helt själv.

Hela möblemanget får en exklusiv look när det passar in på millimetern till skillnad från vad en ”vanlig” duschkabin hade gjort.

Färska blommor

Bild: Glimton Designskola

Ett rum som består utav kantiga och hårda möbler kan se mjukare ut om man använder färska blommor. En bukett med färska blommor blir pricken över i. Har du ett hem som har toner av ljusrosa kan du komplettera detta med en starkare färg utav rosa som kommer att dra blickarna till blommorna. Använder du en färg som inte finns i rummet blir blommorna ett blickfång.

Användningsområden för speglar

Bild: Pufik Interiors & Inspirations

Speglar kan ha väldigt många användningsområden. Använder man speglar i ett utrymme som är kantigt eller ovanför en kantig möbel kan en rund spegel mjuka upp intrycket.

Använder man istället rektangulära eller fyrkantiga speglar gör detta att det blir ett mer strukturerat intryck. Sätter man upp en spegel på var sida om en dubbelsäng skapar man upp en väktarkänsla och detta hjälper till med att stärka upp ett parförhållande enligt Feng shui.

Dekorera med vackra möbler

Bild: Nam Dang Mitchell

Ofta är det ett dekorationsföremål som får störst uppmärksamhet. Se hur vackert och finstämt det kan se ut när man har använt sig utav ett sidobord i vit marmor.

Bordslampan har en fot i brun sten som ger ett sobert intryck till hela möblemanget. Mässingsdetaljen i lampan ger värme.

Dekorera en Bokhylla

Bild: Pinterest

En bokhylla som har många hyllor att dekorera kan vara en utmaning att dekorera. Vill man ha en samstämd färgskala blir det en jakt efter dekorationsföremål som skall matcha varandra.

Bild: Pinterest

Vissa utav böckerna kan man ha liggandes istället för ståendes. Då blir de idealiska att ställa dekorationsföremål på.