Duschhörna

Bild: Next Luxury

Idag är det vanligt med platsbyggda varianter av en duschkabin.

Ofta blir denna lösning en bra möjlighet, till att få något unikt, som man har ritat helt själv.

Hela möblemanget får en exklusiv look när det passar in på millimetern till skillnad från vad en ”vanlig” duschkabin hade gjort.

Färska blommor

Bild: Glimton Designskola

Ett rum som består utav kantiga och hårda möbler kan se mjukare ut om man använder färska blommor. En bukett med färska blommor blir pricken över i. Har du ett hem som har toner av ljusrosa kan du komplettera detta med en starkare färg utav rosa som kommer att dra blickarna till blommorna. Använder du en färg som inte finns i rummet blir blommorna ett blickfång.

Användningsområden för speglar

Bild: Pufik Interiors & Inspirations

Speglar kan ha väldigt många användningsområden. Använder man speglar i ett utrymme som är kantigt eller ovanför en kantig möbel kan en rund spegel mjuka upp intrycket.

Använder man istället rektangulära eller fyrkantiga speglar gör detta att det blir ett mer strukturerat intryck. Sätter man upp en spegel på var sida om en dubbelsäng skapar man upp en väktarkänsla och detta hjälper till med att stärka upp ett parförhållande enligt Feng shui.

Dekorera med vackra möbler

Bild: Nam Dang Mitchell

Ofta är det ett dekorationsföremål som får störst uppmärksamhet. Se hur vackert och finstämt det kan se ut när man har använt sig utav ett sidobord i vit marmor.

Bordslampan har en fot i brun sten som ger ett sobert intryck till hela möblemanget. Mässingsdetaljen i lampan ger värme.

Dekorera en Bokhylla

Bild: Pinterest

En bokhylla som har många hyllor att dekorera kan vara en utmaning att dekorera. Vill man ha en samstämd färgskala blir det en jakt efter dekorationsföremål som skall matcha varandra.

Bild: Pinterest

Vissa utav böckerna kan man ha liggandes istället för ståendes. Då blir de idealiska att ställa dekorationsföremål på.

Tidlös inredning

Bild: Thomas Pheasant

Alla har sin definition utav en klassisk och tidlös inredning. Hakar man inte på trender utan håller sig till ett grundkoncept på möbler som står sig över tiden tycker jag att det är en klassisk stil.

Dekorera med vackra möbler

Bild: Nam Dang Mitchell

Ofta är det ett dekorationsföremål som får störst uppmärksamhet. Se hur vackert och finstämt det kan se ut när man har använt sig utav ett sidobord i vit marmor.

Bordslampan har en fot i brun sten som ger ett sobert intryck till hela möblemanget. Mässingsdetaljen i lampan ger värme.

Elegant golv

Att kakla hela golvet i ett och samma kakel kan se enformigt ut. Lägger man en rad utav ett kakel som har en annan färg och använder denna som bård gör detta att golvet livas upp. Denna detalj gör att hela rummet får en förhöjande faktor.

Bild: Daylymail

Ibland kanske man inte vill ha för mycket mönster på golvet då är en bård runt ett perfekt sätt att tillsätta lite mer mönster till golvet men det blir ändå en elegant inramning runt golvet och ett lyft för hela rummet.

Belysning på uteplats och trädgård

Bild: FinchAtton

Förläng utesäsongen med belysning. Trädgården är inte bara fin att se på dagen. När mörkret faller kan trädgården få dramatiska skuggor att titta på.

Det finns många olika sätt att belysa växter och träd på. Träd kan belysas bakifrån, från sidan eller underifrån.

Hur kan man gå tillväga vid val av belysning samt var skall belysningen placeras? Använd ficklampor under kvällen när det är mörkt ute och prova dig fram för att se hur ljuset påverkar det valda objektet som skall belysas.

Bild: FinchAtton

Mönster

Tapeter har kommit tillbaka med många olika mönster och färger. Ett rum kan bli mer levande om det finns något som har mönster.

Bild: Etsy

Vill du kombinera olika mönster – se till att storleken skiljer åt, då kan det gå lättare att kombinera ihop dem. Textilier kan vara bra att börja med om du är ovan med att ha mönster, dessa går lätt att byta ut när du har tröttnat på dem. 

Mönster kan hjälpa till att lyfta upp ett helt hem. Ögat söker sig till mönster. Kombineras färger och mönster på rätt sätt kan hela inredningen bli mer välkomponerad. Ta en färg från en tapet och använd denna på gardiner, matta eller kuddar.