Glimton Designskola

Varje hem har en historia att berätta Vill du ta steget och berätta din?

Vill du arbeta som Certifierad inredningsdesigner och diplomerad homestylist?
Eller arbeta som Diplomerad homestylist?
 Då skall du studera hos
 Glimton DesignSkola

Våra distansutbildningar är nyckeln till framgång för dig som vill planlägga och ge inrednings råd åt andra.
Vi ger dig de färdigheter och verktyg som behövs för att du skall kunna inreda olika rumstyper samt uteplats och för att kunna ta dig an stora som små inredningsuppdrag.

Du får fördjupa dig i färg, belysning, möblering och material. Självklart har vi med olika styling tekniker med allt från att styla ett bord till att styla kuddar i en säng eller i en soffa.
När du läser till inredare lär du dig även att göra professionella inköpslistor, rita upp planlösningar samt att skapa moodboards.
Vi ger dig kunskap om hur du kan gå tillväga om du vill öppna eget eller jobba som anställd inredare eller homestylist.

Glimton DesignSkola ger dig även grundläggande kunskap om hur du inreder ett hem eller kontor åt en person som sitter i rullstol.

Utbildningen ges på distans. Vi har löpande antagning, vilket betyder att du kan börja studera när du vill.

All kommunikation mellan elev och lärare sköts enkelt och smidigt med email.

Vi har korta svarstider för att du skall komma framåt och bli klar med din utbildning i din egen takt.
Du kommer att få engagerade lärare som motiverar och hjälper dig under din studietid.

Målet med uppgifterna är att du skall få visa dina kreativa talanger genom inlämningsuppgifter som både är praktiska och teoretiska. Du får jobba mycket hands-on, med moodboards och färgsättningar.
Du får en professionell bedömning av dina inskickade uppgifter med personliga kommentarer tillbaka. Läraren står till förfogande med snabba rättningar och återkoppling,  oavsett helgdagar eller semester. Detta ger dig stor frihet med hur snabbt du vill bli klar med studierna.
Studera vid sidan av ditt dagliga arbete.
För att bli Certifierad Inredare och Diplomerad Homestylist krävs godkänt på alla inlämningsuppgifter samt Certifieringsprov.

Utbildningens innehåll

➢ Golv: kunskap om olika typer av golv
➢ Inred åt en person som sitter i rullstol
➢ Stylingstekniker på olika typer av bord
➢ Skapa stilleben
➢ Siktlinje: betydelse för din inredning
➢ Badrum: inred badrum, val av kakel och klinkerstorlek
➢ Akustik: lösningar för att hindra besvärande ljud
➢ Textilier: kunskap om olika textiler
➢ Gardiner: lär dig hänga gardiner rätt
➢ Kuddar: stylingstekniker för soffa eller säng
➢ Stilhistoria: olika stilar genom tiderna
➢ Kända svenska formgivare genom tiderna
➢ Feng shui: kunskap om att inreda enligt Feng shui
➢ Färglära: grundläggande lära om färger, ton i ton, komplementfärger, varma – kalla färger m.m.
➢ Planritningar: skapa egen planritning i 2D
➢ Möblering: möblera rätt utefter olika rumstyper
➢ Barnrum: kunskap om att kunna inreda åt olika åldrar
➢ Tapeter: olika mönster, vilka tapeter passar i vilket rum